Foto's en video van de herdenking.
 
Full Image

Een stemmige Zwolse 15 augustus herdenking 2021

Wat een enorme opkomst bij de Herdenking 15 augustus 2021 bij het monument in Park Eekhout in Zwolle! Alle zitplaatsen waren bezet en diverse genodigde jongeren stonden vrijwillig hun stoelen af aan ouderen. Tientallen mensen stonden nog langs de hekken en iedereen hield zich keurig aan de voorschriften. Fantastisch! 

Aca Siwabessy-Stoffels, Generaal Wijnen en Sarah Lucassen bleken mooie sprekers die met hun prachtige boodschappen zorgden voor een lach en een traan. Er was een uitgebreide erewacht van veteranen en militairen. Koperensemble Excelsior verzorgde de muzikale omlijsting en Kinderkoor Burung Bebas maakte diepe indruk met hun vertederende optredens. 

De Herdenking van 2021 was er één van eersten. Het was de eerste herdenking van de commissie in een volledig nieuwe bezetting. Het was de eerste 15 augustus herdenking in Zwolle die live en integraal bij de publieke omroep te volgen was. Het was ook de eerste herdenking die we zelf via internet aanboden en die daar door honderden mensen gevolgd werd. 

Over het algemeen was er veel media-aandacht voor de Herdenking 15 augustus 2021 in Zwolle. In het bijzonder wijzen we u op de prachtige reportages die RTV Oost over de Herdenking 15 augustus 2021 in Zwolle maakte

We hebben een eigen website!

Nog een nieuwtje is onze eigen website. Daar vindt u voortaan alles over de Herdenking 15 augustus in Zwolle. 
- Foto's van de herdenking van 2021
- Samenstelling van de Commissie Herdenking 15 augustus Zwolle
- Juridische informatie over Stichting Budi Santoso 1995.
- De live-stream van de Herdenking terugkijken kan hier. 

Op de website kunt u zich ook aanmelden voor onze digitale nieuwsbrief die maandelijks verschijnt, maar in de periode rond de herdenking wekelijks. 

Vanzelfsprekend blijft ook onze Facebook-pagina gewoon beschikbaar. Die kunt u hier vinden en volgen.
Full Image

Foto's en video

We hebben zelf veel foto's en video's gemaakt en zullen die de komende weken delen via onze website, nieuwsbrief en/of Facebook. Voor kinderen van Burung Bebas en hun ouders komen hoge resolutie foto's beschikbaar. Links worden gedeeld via de bekende kanalen. 

Met dank aan 

De herdenking is voor een belangrijk deel georganiseerd door vrijwilligers uit de Gemeenschap, maar had nooit kunnen plaatsvinden zonder de gedreven ondersteuning van de Gemeente Zwolle. Medewerkers hebben het groen rond het monument opgeknapt en nieuw aangeplant. Ze regelden het afzetten van de wegen en zorgden voor een veilige en schone omgeving in het park. Ook de vrijwilligers van de EHBO bleken onmisbaar. Wij danken al die vaak onzichtbare medewerkers voor hun inspanning en inzet, want zonder hun energie had het niet gekund.