Herdenking 15/8 en Verbeteringen omgeving Monument
 
Full Image

Herdenking 15 augustus 2021

Vooralsnog is de herdenking van 15 augustus 2021 beperkt tot 100 aanwezigen, waarvoor een stoel op naam wordt gereserveerd in een afgezet deel van het park. Uitnodigingen hiervoor zijn inmiddels (deels) verstuurd. Met oog op de beschikbare ruimte kiest de gemeente Zwolle dus voor een ruimhartiger beleid dan in andere steden, maar zal wel streng toezien op het naleven van de regels binnen het afgezette gebied: de anderhalve meter afstand dient gerespecteerd te worden en er mag niet met stoelen geschoven worden. De Herdenking vangt om 19.00 uur aan. 

Bent u niet genodigd dan kunt u natuurlijk van achter de afzetting de herdenking bijwonen, waarbij we uiteraard mensen een zitplaats zullen aanbieden voor zover genodigden niet op komen dagen of de locatie daar mogelijkheden voor biedt. Het is voor niemand een ideale situatie, maar op deze manier is het al een heel stuk beter dan vorig jaar. 

De herdenking is live via Internet te volgen zijn. De stream wordt u aangeboden door een donateur van Stichting Budi Santoso 1995. De link voor de live-stream is uiterlijk een week voor de herdenking beschikbaar. 
yd2

Onderhoud omgeving Monument  

De gemeente Zwolle heeft op ons verzoek kritisch gekeken naar de directe omgeving van het momument en besloten een aantal door de Stichting gevraagde verfraaiingen door te voeren. Daar is inmiddels hard aan gewerkt: de grasstrook rond het monument is opgefrist en uitgebreid, er zijn nieuwe bloemen gepoot en achter het monument is een hoge groene haag aan het verschijnen, zodat het hek minder zichtbaar is. Verder is de hele omgeving schoongemaakt. Het wordt dankzij de gemeente Zwolle iedere dag een stukje mooier!

Ogen die Spreken

In oktober presenteren we in Park Eekhout een fototentoonstelling met als thema 5 generaties mensen die een relatie hebben met Nederlands-Indië. We kondigden dit in de vorige nieuwsbrief aan en de reacties zijn overweldigend en erg inspirerend. 
We hebben inmiddels ruim tien portretten op verschillende plekken in Nederland gemaakt: Arnhem, Zwolle, Leeuwarden en Amsterdam. Er staan er nog talloze op de planning. We hebben mensen van Jong tot Oud gesproken en echt hele bijzondere verhalen al gehoord en mogen vastleggen. Binnenkort is er zelfs landelijk aandacht voor deze tentoonstelling. 
yd2
yd2

Meer liefhebbers voor de nieuwsbrief?

Mensen die de nieuwsbrief willen ontvangen, kunnen zich op deze website inschrijven.

Daar zal snel ook meer informatie te vinden zijn over de fototentoonstelling en daarmee gemoeide ontwikkelingen.